CISA (Bilişim Sistemleri Denetçisi) Sınavına Hazırlık EğitimiFOTO

Bilişim Sistemlerinin denetimi konusunda dünya tarafından kabul görmüş, ISACA  Onaylı Bilişim Sistemleri Denetçisi CISA (Certified Information Sistems Auditor) sertifikasına hazırlık eğitimi,   CISA Sınavı’na girmeyi planlayan veya mesleki bilgisini arttırmayı, pekiştirmeyi hedefleyen bilişim sistemleri denetim uzmanları için hazırlanmıştır.   CISA sertifikası, organizasyonların Bilişim ve İş Sistemlerine yönelik denetim, kontrol, izleme ve değerlendirme alanında görev alan ve alacak profesyonellerin yetkinliklerini ve yeteneklerini belgeleyen dünyaca ünlü standarttır.

• Bilişim Sistemleri Denetim standart ve kılavuzları,ilişkili iş süreçleri, kontrol türleri ve risk temelli denetim planlaması
  •  Bilişim Sistemleri denetim ve değerlendirme türleri
  •  Bilişim Sistemleri Denetim projesi yönetimi, örnekleme tespiti, veri analiği ve kanıt belirleme, raporlama, iletişim ve denetimin gerçekleştirilmesi
  • Bilişim Yönetişimi, stratejisi , çerçeveleri, standartları, politikları ve prosedürleri
  • Bilişim organizasyonel yapıları, kurumsal mimari, kurumsal risk yönetimi
  • Bilişim olgunluk modelleri, yasa, regülasyon ve düzenlemeleri, kaynak yönetimi
  • Bilişim performans yönetimi, hizmet sağlayıcı yönetimi ve kalite güvence
  • Bilişim sistem edinim ve geliştirme planlaması, yürütülmesi, kontrol tasarım ve testleri
  • Bilişim sistemleri konfigürasyon ve sürüm yönetimi, işletimi
  • Bilişim güvenlik ve kontrolleri
  • Güvenlik olay yönetimi, hizmet ve problem yönetimi
  • İş Sürdürülebilirlik plan ve teknikleri

ISACA’nın aşağıda sunulan ve en son içeriğe uygun 5 modülünü kapsayacak bu eğitimi, 6 bölümlük bir çalışma ile verilmektedir.

1. Bölüm – Bilişim sistemleri denetimi süreci (%21)

2. Bölüm – Bilişim sistemleri yönetişim ve yönetiimi (%17)

3. Bölüm – Bilişim sistemleri edinimi, geliştirilmesi ve uygulanması (%12)

4. Bölüm– Bilişim sistemlerinin işletimi ve iş sürdürülebilirliği (%23)

5. Bölüm – Bilgi varlıklarının korunması (%27)

6. Bölüm – CISA sertifika sınavına hazırlık örnek sınav çalışması ve sınav taktikleri

Eğitim ISACA Ankara Chapter işbirliği ile ISACA akredite, bu konuda uzun deneyimli eğitmenler tarafından verilmektedir.