ETKİLİ İÇ DENETİM RAPORLAMASINA YÖNELİK UYGULAMALI EĞİTİM

görsel

İç denetçiler, görev sonuçlarını raporlamak zorundadır. Denetim konusu alanın durumuna ilişkin iç denetçilerin objektif değerlendirmesinin yönetime bildirilmesi, gelişime açık alanlarla ilgili önerilerin sunulması ve yönetimin gerekli aksiyonları almasının sağlanması amacıyla hazırlanan bu raporlar, doğru, objektif, açık, özlü, yapıcı, ve tam olmalı, zamanında sunulmalıdır. İyi hazırlanmış bir rapor, aynı zamanda iç denetim faaliyetlerinin pazarlanması için de önemli fırsatlar sunar.

Bu program, iç denetim uygulamaları konusunda bilgi sahibi olup, rapor yazım tekniği konusunda kendisini geliştirmek isteyen denetçiler için hazırlanmıştır.

Eğitimi tamamlayan katılımcıların aşağıdaki konularda temel bilgi ve becerileri kazanması hedeflenmektedir.

• İç denetim görev sonuçlarının, muhataplarına etkili bir şekilde iletilebilmesi için yaygın olarak kullanılan rapor türlerinin anlaşılması,
  • Raporlarda bulunması gereken konular ve iç denetim raporlarının kalitesini belirleyen unsurlar hakkında yetkinlik kazanılması
  • Rapor yazım pratiğinin geliştirilmesi

• İç Denetimde Raporlama temel kavramlar ve uyulması gereken Standartlar