ETKİN MÜZAKERE YÖNETİMİ VE İLETİŞİM

fotoAmaç

İş dünyasında başarının anahtarlarından biri de paydaş ilişkilerini başarıyla yönetebilmektir. Bu durum denetçiler için de geçerlidir. Denetçilerin kurum yönetimi, denetlenen birimler ve çalışanlar gibi paydaşlarla görüşmeleri önemli bir müzakere alanı olarak karşımıza çıkmaktadır. Denetçiler için müzakereler, paydaşlarla birlikte karar almanın ve uzlaşıya varmanın doğal bir sürecidir. Müzakereler yoluyla paydaş ilişkilerinin yönetimi, arzu edilen sonuçlara erişilirken sağlıklı ilişkiler kurabilmeyi mümkün kılar.

Denetçilerin yönetim ile etkileşiminde müzakereler, denetimin sunabileceği hizmetlere yönelik farkındalığı artırmaya, faaliyetlere değer katmak üzere ortak zemin yakalayabilmeye ve denetim faaliyetlerine ilişkin olarak yönetimin desteğini almaya yardımcı olur. Müzakereler, denetçilerin kurum yönetimini olumlu biçimde etkileyebilmeleri ve ikna edebilmeleri için yapıcı bir sürece dönüştürülmelidir. Denetçilerin denetlenen birimler ile etkileşiminde ise denetimden sağlanacak katma değerin artırılabilmesi için müzakere sürecinin sunabileceği potansiyel açığa çıkarılmalıdır.

Eğitimin amacı katılımcılara, müzakerelere ilişkin temel bilgi ve yetkinliklerin kazandırılmasıdır. Eğitimin aşağıdaki alanlarda denetçilere katkı sağlaması öngörülmektedir:

• İlgili paydaşlarla sözel ve sözel olmayan iletişimin etkin biçimde yönetilebilmesi;
  • Denetçiler ile ilgili paydaşlar arasında uyumlu, yapıcı ve sürdürülebilir bir ilişki kurulabilmesi;
  • Muhtemel çatışmaların anlaşılması ve çözümlenebilmesi;
  • Beklentilerin karşılıklı olarak uyumlaştırılması ve denetimden beklentilerin karşılanabilmesi.

Eğitimin İçeriği

Eğitimde aşağıdaki konulara değinilecektir:

• Müzakerenin kavramsal çerçevesi;
  • Müzakere türleri;
  • Müzakerelere hazırlık;
  • Müzakerelerde başarı getiren temel stratejiler, yaklaşımlar ve taktikler;
  • Müzakereleri kolaylaştıran ve güçleştiren yaklaşımlar, tutumlar, davranış kalıpları;
  • Müzakerelerde değer yaratma ve değeri paylaşma arasındaki ikilem;
  • Müzakereler için oyun teorisinden dersler;
  • Müzakerelerde beden dilinin ve sözel ifadenin uygun kullanımı;
  • Düşünce ve kararlarımızı etkileyen psikolojik faktörlerin müzakere sürecindeki etkisi;
  • Stratejik düşüncenin müzakere kavramına uygulanması ve müzakerelerde stratejik düşünebilmek.

*Aynı Kuruluştan gelen en az 5 kişilik taleplerde: KDV dâhil %15 İndirim uygulanacaktır.

Eğitici

Dr. Hakan Karabacak

Dr. Hakan Karabacak Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun oldu. Doktorasını Ankara Üniversitesi İşletme Bölümünde tamamladı. İş hayatına Akdeniz Üniversitesinde Araştırma Görevlisi olarak başladı. TOBB bünyesinde Türkiye Sektör Meclislerinin kurucu müdürü olarak görev aldı. Yaklaşık yedi yıl Maliye Bakanlığında yöneticilik görevinde bulundu ve ulusal ve uluslararası platformlarda görevler üstlendi. Proje yönetimi, oyun teorisi, strateji, müzakere, finans ve vergi alanlarında yayımlanmış çok sayıda kitap ve makalesi bulunan Dr. Hakan Karabacak, ASBÜ Denetim ve Risk Yönetimi Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programlarında müzakere dersi vermektedir.