FİNANSAL RİSK ANALİZİ YÖNTEM,ARAÇ VE İLKELERİ-Ifoto

Küreselleşmenin etkisiyle finansal piyasalar giderek derinleşirken aynı zamanda ekonominin tüm kesimlerince ürünlerin daha da yaygın bir şekilde kullanıldığı görülmektedir. Bu yaygın kullanımla birlikte finansal risk okuryazarlığının önemi giderek artmaktadır.  Bu eğitimle, kurumlarda etkin risk yönetimi için gerekli olan temel finansal risk yönetimi bilgisinin katılımcılara kazandırılması amaçlanmaktadır. Kamu ve özel kesimde orta-üst düzey yönetici pozisyonunda ya da bu pozisyonlara aday profesyoneller bu eğitime katılabilir.

Eğitim Hedefi

Finansal risklerin oluşumuna ilişkin bilgi ve kavrayışa sahip olmak, finansal riskleri tespit edebilmek, bunların azaltılmasına yönelik araçlar ve yöntemler hakkında bilgi sahibi olabilmek. Temel denetimsel perspektif kazanmak, finansal kuruluşlarda iç kontrol ve risk yönetimi sistemlerine ilişkin çerçeve bilgisini edinmek, temel sabit getirili finansal ürün matematik bilgisini kazanmak ve bu ürünlere ait finansal (piyasa) riskini tanımlayabilmek, portföy yönetiminde RMD yönteminin temellerine hakim olmak.

• Temel Finansal Matematik
  • Finansal Riskler