FİNANSAL RİSK ANALİZİ YÖNTEM,ARAÇ VE İLKELERİ-IIfoto

Küreselleşmenin etkisiyle finansal piyasalar giderek derinleşirken aynı zamanda ekonominin tüm kesimlerince ürünlerin daha da yaygın bir şekilde kullanıldığı görülmektedir. Bu eğitimle, kurumlarda etkin risk yönetimi için gerekli olan finansal risk yönetimi bilgisinin yanında ve uygulamaya yönelik yöntemlerin tartışılması amaçlanmaktadır. Kamu ve özel kesimde orta-üst düzey yönetici pozisyonunda ya da bu pozisyonlara aday profesyoneller bu eğitime katılabilir.

Finansal risklerin oluşumuna ilişkin bilgi ve kavrayışa sahip olmak, finansal riskleri tespit edebilmek, bunların azaltılmasına yönelik araçlar ve yöntemler hakkında bilgi sahibi olabilmek. Bu kapsamda finansal risk yönetiminde sayısal uygulamalara yönelik perspektif kazanmak ve uygulamada sıklıkla karşımıza çıkan yöntemleri değerlendirmek, incelemek.

• Risk ve Standart Sapma
  • Bekleyişler