KALİTE GÜVENCE VE GELİŞTİRME PROGRAMININ TEMELLERİ

foto

İç denetim yöneticisi, iç denetim faaliyetinin tüm yönlerini kapsayan bir kalite güvence ve geliştirme programı (KGGP) hazırlamak ve bunu sürdürmek zorundadır. Bu Program hem iç hem de dış değerlendirmeleri içermelidir.

İç denetim yöneticileri, Standartların uygulanması konusunda kendisini geliştirmek isteyen denetçiler ve iç denetim görevlerinin kalite gözden geçirmelerini yürüten denetçiler için hazırlanan bu Program kapsamında katılımcıların, aşağıdaki konularda temel bilgi ve becerileri kazanması hedeflenmektedir.

• Kalite Güvence ve Geliştirme Programı ve içeriğinin anlaşılması
  • İç ve dış değerlendirmeler sırasında kullanılabilecek yöntem ve yaklaşımların öğrenilmesi
  • KGGP Sonuçlarına ilişkin raporlamanın yapılabilmesi.

• Uluslararası İç Denetim Standartları doğrultusunda bir kalite güvence ve geliştirme programının taşıması gereken unsurlar (iç ve dış değerlendirmeler gibi)
  • İç ve dış değerlendirmeler sırasında kullanılabilecek yöntemler
  • İç denetim faaliyetlerinin performansının ölçülmesinde yararlanılabilecek gösterge ve yöntemler
  • Kalite Güvence ve Geliştirme Programının sonuçlarının üst yönetime ve Kurula raporlanması