R İLE UYGULAMALI VERİ MADENCİLİĞİ (DATA MINING) EĞİTİMİGÖRSELAmaç

Denetimlerin çok daha fazla veriye odaklandığı bugünlerde denetçiler tüm denetimi yapmadan önce, yani sahaya çıkmadan önce, veriler üzerinde birçok test yaparak daha verimli ve uygun maliyetli bir denetim işlemi gerçekleştirebilmektedir. Denetim sürecinde veri yoğunluğunun ve büyüklüğünün hızlı bir şekilde artması Veri Madenciliği (Data Mining) uygulamalarının denetim alanında yaygınlaşmasına ve öneminin artmasına neden olmuştur. Modern yöntemlerle yapılacak bir denetim mutlaka büyük miktarda verinin yardımcı yazılım araçları ile ele alınmasını zorunlu kılmaktadır.

Paket programlar yerine denetçinin esnek ve kendi amacına dönük uygulamasını yapabilmesinin önemi yadsınamaz bir gerçekliktir. Bu şekilde denetçi tarafından üretilen ve kendi spesifik amacını gerçekleştirmesine yarayan metotlar, modern bir anlayışla gerçekleştirilen denetimlerde hem işlem gücü hem de zaman kazandırmaktadır. Veri Madenciliği metotları özellikle denetçilerin sıklıkla karşı karşıya olduğu birbirini tekrar eden süreçler için çok kolay ve pratik çözümler sunmaktadır.

Eğitimi tamamlayan katılımcıların aşağıdaki konularda temel bilgi ve becerileri kazanması hedeflenmektedir.

• R ve R Studio Kurulumu, ilk adımların gerçekleştirilmesi
  • Veri yapıları, Fonksiyonlar, Döngüler, Matris Operasyonları
  • Standart Sapma, Korelasyon, Kovaryans gibi temel istatistiksel fonksiyonlar
  • Excel, SPSS ve CSV dosyalarından veri alma ve işleme