UYGULAMALI KURUMSAL RİSK YÖNETİMİ EĞİTİMİfoto

Hayat risklerle doludur. Her gün insanlar sonuçların önemli olduğu, ancak şartların az ya da çok belirsiz olduğu bir ortamda karar almaya çalışırlar. Risk yönetimi, risklerin tanımlanması, değerlendirilmesi ve etkisinin kabul edilebilir bir seviyede tutulabilmesi için gerekli tedbirlerin alınması, bu tedbirlerin düzenli olarak gözden geçirilmesi ve raporlanmasını sağlayan bir yönetim sürecidir. Kurumsal risk yönetimi ise, risk yönetimi süreçlerinin kurumunun tamamında bütünleşik ve koordinasyon içinde uygulanmasını ifade etmektedir.

Eğitimin amacı katılımcılara, kurumsal risk yönetimine ilişkin temel bilgi ve yetkinliklerin kazandırılmasıdır. Uygulamalı Kurumsal Risk Yönetimi Eğitimi ile birey olarak ya da kurumsal olarak karşılaştığınız risklerinizi etkin ve başarılı bir şekilde yönetmeniz ve gereken önlemleri uygun maliyetlerle ve en iyi zamanda alabilmeniz için gereken akademik bilgiyi vaka çalışmaları ile uygulamalı olarak kazandırmayı hedeflemektedir.

Eğitim sonunda kurumsal risk yönetimine yönelik gerekli genel yaklaşımları özgün senaryolar üretilerek hazırlanmış vaka çalışmaları ve eğiticilerin tecrübe paylaşımı ile öğrenerek, bireysel ya da kurumsal risklerinizi yönetebilmek için gerekli araç, teknik, prosedür ve süreçlerle ilgili pratik bilgileri uygulayacak yetkinliği kazanmış olacaksınız.

Eğitim İçeriği

Eğitimde aşağıdaki konulara değinilecektir:

• Risk Tanımı
  • Risk Algısı ve Tutumu